Życie, piękna katastrofa. Jon Kabat-Zinn

Mądrością ciała i umysłu możesz pokonać stres, choroby i ból.

Stres. Otacza nas zewsząd, przenika w głąb, wysysa z nas energię, osłabia zdrowie i sprawia, że jesteśmy bardziej podatni na lęk i depresję.

Książka "Życie, piękna katastrofa" powstała podczas słynnego programu ograniczania stresu w oparciu o samoświadomość. Jon Kabat-Zinn wskazuje w niej, jak stosować naturalne metody, by uzdrowić ciało i ukoić ducha.

Opisane przez niego praktyki nauczą cię jak radzić sobie z chronicznym bólem, zmęczeniem i stresem – przyczyną wielu chorób. Dowiesz się, jak łatwo można ograniczyć niepokój i uczucie paniki, jak dzięki jodze i medytacji odzyskać równowagę, poprawić jakość życia i relacji z innymi.

Jon Kabat-Zinn

naukowiec, pisarz i nauczyciel medytacji, emerytowany profesor medycyny na Wydziale Medycyny Uniwersytetu Massachusetts, gdzie zapoczątkował program redukcji stresu oparty na uważności. Założył Klinikę Redukcji Stresu i Centrum Badań nad Zastowaniem Uważności w Medycynie, Opiece Zdrowotnej i Społeczeństwie.

Jest autorem wielu książek: "Gdziekolwiek jesteś, bądź", "Przewodnik uważnego życia", "Dary codzienności. Podręcznik świadomego rodzicielstwa". Jego książki zostały przetłumaczone na blisko czterdzieści języków.