Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier) już od 100,00 zł.

Zenek i mrówki. Andrzej Grabowski

zenek_i_mrowki.jpg
  • nowość
Producent: -
Kod produktu: 40CD-342E3

Zenek, jak każdy dziesięciolatek, lubi gry komputerowe i zabawy z kolegami. Nadeszły wakacje - czas przygód i swobody. Ale jak to w życiu czasem bywa - nieoczekiwane zdarzenia psują najpiękniejsze plany. Okazuje się, że mama Zenka będzie opiekować się chorą babcią, więc chłopiec musi towarzyszyć ojcu na kilkudniowym... buddyjskim obozie.

Początkowo Zenek buntuje się przeciwko decyzji rodziców. Jednak z czasem przekonuje się, że kilka dni bez telefonu komórkowego, telewizora, z dala od zgiełku i chaosu wielkiego miasta, nie tylko nie jest końcem świata, ale może przynieść mnóstwo nowych, ciekawych doświadczeń. Chłopiec ma okazję lepiej poznać zainteresowania swojego taty, a przy okazji może wreszcie rozwikłać zagadkę: co łączy jego imię, mrówki, niezwykłą podróż prapradziadka oraz Japonię?

"Zenek i mrówki" to mądra i niebanalna powieść Andrzeja Grabowskiego - nie tylko o buddyzmie, ale przede wszystkim o akceptacji trudności, jakie niesie los. Znakomita książka rodzinna - lektura dla młodszych, starszych i dorosłych.

Andrzej Grabowski jest z wykształcenia pedagogiem, a z zawodu autorem telewizyjnych programów dla dzieci. W wolnych chwilach pisze scenariusze filmów animowanych, piosenki i książki. Od wielu lat praktykuje buddyzm zen.