W zdrowym ciele zdrowy mózg. Anders Hansen

Producent: Znak
Kod produktu: 7548-326F6

Skandynawski bestseller, który odkrywa tajemnice mózgu.

Książka, którą zachwycili się Szwedzi – przez miesiące nie schodziła z list bestsellerów.

Już po 6 tygodniach odpowiedniego treningu można odczuć pozytywne oddziaływanie ruchu na mózg. Nawet niewielkie dawki aktywności fizycznej mogą być lekarstwem na stres i niepokój oraz znacznie poprawiać sprawność i wydolność mózgu. Wystarczy 20 minut porannego biegu lub spaceru, aby podnieść zdolność koncentracji i poziom dopaminy.

Anders Hansen –

popularny w Szwecji psychiatra – w przystępny i zrozumiały sposób wyjaśnia, jak zbudowany jest mózg, i odkrywa jego tajemnice. Dzięki tej wiedzy możemy poprawić nasze samopoczucie i działanie mózgu. Badania Hansena pokazują, że ruch i odpowiednie postępowanie z ciałem są dla mózgu lepsze niż wszystkie możliwe suplementy.

W książce znajdziesz też historie pacjentów i konkretne wskazówki, dzięki którym wytrenujesz swój mózg. Anders Hansen jest szwedzkim lekarzem, specjalistą w dziedzinie psychiatrii w Instytucie Karolinska. W swojej najnowszej książce w zrozumiały sposób tłumaczy najnowsze odkrycia neurobiologii oraz wyjaśnia, jak możemy wykorzystać je w codziennym życiu.