Pakiet uważność dzieci

Producent: -
Kod produktu: DDF8-4132F

"Moja supermoc. Uważność i spokój żabki". Eline Snel

Długo wyczekiwana książka autorki bestsellera "Uważność i spokój żabki", tym razem dla dzieci (od 5 do 10 lat), pełna zabaw, ćwiczeń inspirowanych jogą, zadań rozwijających świadomość zmysłów, historii do czytania i myślenia, gier, wyzwań, naklejek, plakatów i innych cudów.

Dodatkowo zawiera sześć zupełnie nowych nagrań (do pobrania), do których głosu użyczyła niezrównana Agnieszka Marszałek.

Dzięki tej książce dziecko przez zabawę poznaje siebie, uczy się obserwować swoje doznania i otoczenie, swoje emocje, pragnienia i marzenia, poznaje tajniki uważności. Gdy dzieci wykształcą w sobie umiejętność uważnej obecności, podążą ku pogodniejszej i szczęśliwszej dorosłości.

W domu, szkole i przedszkolu dzieci często bywają zestresowane i niespokojne. Eline Snel opracowała prostą metodę, która pomaga dzieciom odzyskać spokój i uważność, uświadomić sobie, co czuje ich ciało i jakie pojawiają się w nich emocje, a także otworzyć się na innych ludzi. Już ponad milion dzieci na całym świecie nauczyło się koncentracji dzięki „metodzie żabki”.

Eline Snel (ur. 1954)

Jej książka Uważność i spokój żabki. Mindfulness dla dzieci w wieku 5–12 lat i ich rodziców (CoJaNaTo 2015) została przetłumaczona na kilkanaście języków i jest prawdziwym bestsellerem.

"Uważność i spokój żabki". Eline Snel

Pierwsza książka o świeckiej medytacji dla dzieci. Prosta, przyjazna i skuteczna metoda zyskała entuzjastyczne opinie setek tysięcy rodziców, dzieci i pedagogów na całym świecie!

Współczesne dzieci są często zestresowane, rozkojarzone, maja trudności ze skupieniem uwagi. Jak im pomóc uspokoić się i opanować sztukę koncentracji?

Uważność jest narzędziem prostym i skutecznym. Nadaje się dla dzieci znakomicie i przynosi niemal natychmiastowe rezultaty. Ta oryginalna, pełna humoru i czaru książka proponuje krótkie ćwiczenia do stosowania na co dzień. Przeznaczona jest dla dzieci od lat 5 do 12 oraz ich rodziców.

W Holandii niemal w każdej szkole podstawowej jest przeszkolony nauczyciel, który codziennie prowadzi z uczniami kilkunastominutowe ćwiczenie uważności. W wielu szkołach odbywa się ono jednocześnie dla wszystkich uczniów i w tych właśnie placówkach efekty, w postaci poprawy dobrostanu dzieci, ich zdolności koncentracji i poziomu wzajemnej życzliwości są najbardziej uderzające.

Same dzieci przepadają za tymi chwilami wyciszenia i spokoju. Nauczywszy się je wykonywać, same chętnie sięgają po to narzędzie, kiedy ogarniają je trudne emocje. Opanowanie tej sztuki to ogromny kapitał, który procentuje im przez całe życie.

CD towarzyszące książce zawierają 11 ćwiczeń (czas trwania całości – 1 godzina), do których głosu użyczyła Agnieszka Marszałek – certyfikowany nauczyciel uważności MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) i trener rozwoju osobistego, nauczycielka i muzykolog, a nade wszystko niezwykle ciepła osoba ze wspaniałym, aksamitnym głosem.

Eline Snel (ur. 1954)

"Daj przestrzeń i bądź blisko. Mindfulness dla rodziców i ich nastolatków + CD". Eline Snel

Nastolatki bywają nieprzewidywalne, bardzo wrażliwe, często po prostu trudne. Domagają się autonomii, której nie umieją osiągnąć. Odpychają dorosłych, jednocześnie bardzo ich potrzebując. Oscylują między kompletnym brakiem motywacji a nadmiernym stresem. Jednego dnia są prowokujące, a drugiego cierpią z powodu lęku.

Jak sobie z tym wszystkim poradzić?

Praktyka uważności pomaga rodzicom unikać reakcji impulsywnych, dających efekt odwrotny do zamierzonego. Nastolatkom pozwala radzić sobie ze stresem i sięgnąć po to, co w nich najlepsze, łącząc witalność ze spokojem serca i umysłu.

Eline Snel uczy uważności dzieci, nastolatki i rodziców. Czerpie ze swojego długiego doświadczenia jako matki i terapeutki. Poprzez ćwiczenia audio pomaga dorosłym i młodzieży odnaleźć pogodę ducha wobec życiowych turbulencji.

Dołączona płyta CD zawiera bogaty wybór ćwiczeń uważności: 13 ćwiczeń dla dorosłych i 5 ćwiczeń dla nastolatków (wszystkie w formacie mp3, również do pobrania za pomocą kodów QR podanych na końcu książki).

Eline Snel -

(ur. 1954) od 1980 roku pracuje jako samodzielna terapeutka i trenerka. Od 1990 roku rozwija kursy medytacji i mindfulness. Jako certyfikowana trenerka uważności od lat szkoli dorosłych, młodzież i dzieci. Jest założycielką i właścicielką Academy for Mindful Teaching. Tam szkoli dzieci (metoda „Uwaga, to działa!”), wykwalifikowanych nauczycieli i przedstawicieli służby zdrowia. Uczy w Holandii, wielu krajach Europy, Ameryki Południowej i w Hongkongu. Pracuje wraz z córką i wspaniałym zespołem profesjonalnych trenerów pasjonatów. Stworzyła dla dzieci i młodzieży w wieku 5–19 lat cztery podręczniki, które są stale wykorzystywane w szkołach, ośrodkach zdrowia i prywatnych gabinetach. Do dzisiaj ponad 6 tysięcy dzieci ukończyło program „Uwaga, to działa!”.

Jej książka Uważność i spokój żabki. Mindfulness dla dzieci w wieku 5–12 lat i ich rodziców (CoJaNaTo 2015) została przetłumaczona na kilkanaście języków i jest prawdziwym bestsellerem.