Oświecenie serca. Podróż buddyjska nowoczesnego człowieka. Jack Kornfield

• nowość
Producent: Samsara
Kod produktu: F95E-87899

Inspirujący poradnik buddyjski współczesnych ludzi!

Oświecenie, znane jako bezgraniczna radość i wolność umysłu, istnieje, choć tego typu doświadczenie nie trwa wiecznie. I choć większość opowieści o rozwoju duchowym kończy się opisem iluminacji, to przecież po przebudzeniu umysłu mistrz zen wraca do domu.

"Oświecenie serca" to buddyjski poradnik, który jako jeden z niewielu pokazuje, jak wygląda życie już po doświadczeniu ekstazy. Pełen aktywizujących ćwiczeń, technik i medytacji, uczy, jak osiągać spełnienie każdego dnia, nawet podczas wykonywania rutynowych czynności, jak sprzątanie, pranie czy gotowanie.

Mistrz medytacji Jack Kornfield dedykuje go każdemu, kto chce doświadczać świata w zupełnie nowy sposób. Za pomocą niniejszej książki pokazuje, jak patrzeć oczami chwili, odrzucić ograniczające przekonania i otworzyć swoje serce. Daje piękną receptę na to, jak odnaleźć radość, spokój i szczęście w perfekcyjnej codzienności.

Sięgnij po motywującą książkę, która pokaże ci, jak pogodzić praktyki duchowe z zachodnim stylem życia!

Co zrobić, gdy osiągniemy już oświecenie? Czy problemy życia codziennego są wówczas inne? Czy raptem znikają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki? I czy możemy w końcu zrezygnować z twardej duchowej dyscypliny, którą stosowaliśmy od lat? Mądrych i inspirujących odpowiedzi na te i inne pytania dostarcza Kornfield w najnowszej książce.

/„Publishers Weekly"/

Jack Kornfield -

praktykował w klasztorach buddyjskich w Tajlandii, Birmie i Indiach. Od 1974 roku uczy medytacji na całym świecie. Jest jednym z najważniejszych nauczycieli, którzy przyczynili się do popularyzacji praktyk buddyzmu therawady na Zachodzie. Od wielu lat koncentruje się w swojej pracy na integrowaniu i ożywianiu wielkich nauk duchowych Wschodu, które w przystępny sposób przekazuje swoim uczniom i zachodniemu społeczeństwu. Jest mężem i ojcem, a także założycielem Insight Meditation Society oraz Spirit Rock Center. Jack obronił doktorat z psychologii klinicznej.