Nowoczesne zasady odżywiania. Colin Campbell, Thomas Campbell

Producent: Galaktyka
Kod produktu: 1691-64907

Uaktualnione i rozszerzone wydanie bestsellerowej książki, która zmieniła życie wielu milionów osób na całym świecie.

Naukowcy nie mają żadnych wątpliwości, a wyniki ich badań są jednoznaczne – każdy może znacząco zmniejszyć ryzyko rozwoju raka, chorób serca czy cukrzycy, zmieniając swoją dietę.

Ponad trzydzieści lat temu światowej sławy specjalista w zakresie nauk o odżywianiu T. Colin Campbell wraz ze swoim zespołem rozpoczął w Chinach wyjątkowy projekt badawczy. Było to najobszerniejsze z przeprowadzonych kiedykolwiek badań nad związkiem między dietą a rozwojem chorób cywilizacyjnych. Uzyskane wyniki i przeprowadzone doświadczenia przekonały naukowców o szkodliwości diety bogatej w białko zwierzęce i ogromnych korzyściach zdrowotnych wynikających ze spożywania nieprzetworzonych produktów roślinnych.

W 2005 roku dr T. Colin Campbell z synem Tomem, również lekarzem, podzielili się swoją wiedzą ze wszystkimi, pisząc "Nowoczesne zasady odżywiania", które uznano za jeden z najważniejszych tytułów w historii o diecie i zdrowiu.

Wzbogacone nowymi treściami drugie wydanie tej przełomowej książki zawiera najnowsze, niepodważalne dowody dobroczynnego wpływu diety roślinnej na nasze zdrowie, a także aktualne informacje o zmianach w systemie medycznym i korzyściach, jakie mogą odnieść pacjenci z rosnącego zainteresowania żywieniem opartym na produktach roślinnych.

"Nowoczesne zasady odżywiania – wydanie uaktualnione i rozszerzone" to książka, która niesie jasne i zwięzłe przesłanie, obalając przy tym liczne mity na temat zdrowia i porządkując panujący chaos informacyjny.