Molekuły emocji. Naukowe dowody na łączność ciała i duszy. Candace B.Pert

Dostępność: brak towaru

Odkryj biomolekularne podstawy emocji. Dzięki zdobytej wiedzy lepiej poznasz siebie samego, innych ludzi oraz nierozerwalną więź pomiędzy Twoimi myślami a stanem organizmu.

Pionierskie badania autorki ukazały, że występujące w ludzkim ciele związki chemiczne, neuropeptydy i ich receptory, stanowią faktyczne biologiczne podpory świadomości, przejawiając się pod postacią emocji, przekonań i oczekiwań. Mają one głęboki wpływ na to, jak reagujesz na świat i jak go doświadczasz. Badania te zapewniły dowody na istnienie biochemicznych podstaw świadomości i samowiedzy, potwierdzając to, co od stuleci wiedzą i praktykują filozofowie Wschodu, szamani i osoby zajmujące się medycyną alternatywną.

Właśnie trzymasz w dłoniach najfajniejszą, najmądrzejszą i najbardziej odlotową książkę na temat układu umysł-ciało, jaką czytałam od bardzo długiego czasu.

/Lynn Harris "New York Daily News"/

dr Candace B.Pert -

była profesorem badań na Wydziale Fizjologii i Biofizykii w Centrum Medycznym Uniwersytetu Georgetown w Waszyngtonie, gdzie prowadziła różne przełomowe badania.