Kadzidełka Koh ZUIUN - drzewo Oud (Kyara)

zuiun big.jpg
  • nowość

Kadzidła o magicznym zapachu drzewa Oud przełamanym szczyptą sandałowca i benzoe z delikatną nutą balsamiczno - kwiatową. Zuiun znaczy "Obłok Sczęścia".

Tradycyjne, japońskie kadzidła o wysmakowanym aromacie zawijane w papier. Brak bambusowego patyczka sprawia, że ulatnia się z nich czysty zapach, prawie bez dymu. Wnoszą atmosferę harmonii i spokoju.

Kyara, to najwyżej jakości drewno Oud (Jinkoh), nazywane też drzewem agarowym, aloesowym, które jest jest najcenniejszym drewnem aromatycznym, znacznie droższym od złota. Pochodzi z drzewa Aquilara ssp należącego do rodziny Daphne, występującego w Wietnamie, Kambodży i Indonezji.Tylko jedno spośród wielu drzew, broniąc się przed infekcją bakterii lub specjalnego gatunku grzyba, przez kilkadziesiąt lat tworzy w rdzeniu i korzeniach żywicę o rzadkim, niezwykłym zapachu. Najcenniejsze są jednak okazy, które obumarły i przez setki lat leżały w ziemi. Zapach tak bogaty, że aż trudny do opisania. Balsamiczny, słodko - pikantny, w miarę palenia odkrywa coraz to nowe nuty.
Kadzidełka Kyara Taikan pozwalają nam cieszyć się tym niezwykłym zapachem, którym japońska szlachta przez wieki delektowała się podczas wyrafinowanych ceremonii kadzideł - Ko Do.

Opakowanie zawiera 50 kadzidełek w rolce
Czas spalania ok 30 min.