Kadzidełka Koh TOKUSEN SHIBAYAMA - drzewo Oud, cynamon, nard

kadzidelka jponskie rolka tokusen shibayama big.jpg
  • nowość

Tradycyjne, japońskie kadzidła o wysmakowanym aromacie zawijane w papier. Brak bambusowego patyczka sprawia, że ulatnia się z nich czysty zapach, prawie bez dymu.

Aksamitny, głęboki zapach Oud wywołujący głębokie emocje. Wzbogacony pobudzającym cynamonem z Wietnamu i syczuańskim nardem. Tokusen Shibayama -Łąki Shibayamy.

Drzewo Oud, nazywane tez jinkoh, drzewem agarowym, aloesowym jest najcenniejszym drewnem aromatycznym. Najwyższej jakości Jinkoh nazywa się w Japonii Kyara, a jego wartość przekracza cenę złota.  Pochodzi z drzewa Jinkoh (Aquilara ssp) należącego do rodziny Daphne, występującego w Wietnamie, Kambodży i Indonezji.Tylko jedno spośród wielu drzew, broniąc się przed infekcją bakterii lub specjalnego gatunku grzyba, przez kilkadziesiąt lat tworzy w rdzeniu i korzeniach żywicę o rzadkim, niezwykłym zapachu. Najcenniejsze są jednak okazy, które obumarły i przez setki lat leżały w ziemi. Zapach tak bogaty, że aż trudny do opisania. Balsamiczny, słodko - pikantny, w miarę palenia odkrywa coraz to nowe nuty.

Opakowanie: 50 kadzidełek w rolce
Czas spalania ok.30 min