Kadzidełka Koh KYARA EIJU - DRZEWO OUD, SANDAŁOWIEC

Kyara Eiju - Kyara długowieczności

Tradycyjne, japońskie kadzidła o wysmakowanym aromacie zawijane w papier. Brak bambusowego patyczka sprawia, że ulatnia się z nich czysty zapach, prawie bez dymu.

Kyara – najwyższej jakości drzewo Oud (agarowe), połączone z balsamicznym benzoe i sandałowcem. Medytacyjny zapach tworzący nastrój wyciszenia i spokoju.

Kyara - najwyżej jakości drewno Oud (Jinkoh), nazywane też drzewem agarowym, aloesowym, które jest jest najcenniejszym drewnem aromatycznym, znacznie droższym od złota. Pochodzi z drzewa Aquilara ssp należącego do rodziny Daphne, występującego w Wietnamie, Kambodży i Indonezji.Tylko jedno spośród wielu drzew, broniąc się przed infekcją bakterii lub specjalnego gatunku grzyba, przez kilkadziesiąt lat tworzy w rdzeniu i korzeniach żywicę o rzadkim, niezwykłym zapachu. Najcenniejsze są jednak okazy, które obumarły i przez setki lat leżały w ziemi. Zapach tak bogaty, że aż trudny do opisania. Balsamiczny, słodko - pikantny, w miarę palenia odkrywa coraz to nowe nuty.

Opakowanie zawiera 50 kadzidełek w rolce.
Czas spalania ok. 30 min