Kadzidełka KYARA KONGO

kyara kongo 2big.jpg
  • nowość

Kyara Kongo znaczy "Diamentowa Kyara".

Kyara to najwyżej jakości drewno jinkoh, nazywane też drzewem oud, agarowym, aloesowym, które jest jest najcenniejszym drewnem aromatycznym, znacznie droższym od złota.

Pochodzi z drzewa Aquilara ssp należącego do rodziny Daphne, występującego w Wietnamie, Kambodży i Indonezji.Tylko jedno spośród wielu drzew, broniąc się przed infekcją bakterii lub specjalnego gatunku grzyba, przez kilkadziesiąt lat tworzy w rdzeniu i korzeniach żywicę o rzadkim, niezwykłym zapachu. Najcenniejsze są jednak okazy, które obumarły i przez setki lat leżały w ziemi.

Kadzidełka mają tak bogaty zapach, że trudno go opisać: balsamiczny, słodko - pikantny, w miarę palenia odkrywa coraz to nowe nuty. Kadzidełka Kyara Kongo pozwalają nam cieszyć się tym niezwykłym zapachem, którym japońska szlachta przez wieki delektowała się podczas wyrafinowanych ceremonii kadzideł.

Kadzidełka zapakowano w dopracowane w każdym szczególe pudełko, oklejone złotym, czerpanym papierem.
Wyjątkowa jakość składników sprawia, że nawet odrobina tego kadzidła napełni pomieszczenie pięknym aromatem, który utrzymuje się długo po jego wypaleniu.

Zestaw zawiera 60 patyczków (czas spalania ok. 25 min) oraz ceramiczną podstawkę z motywem kwiatowym.
Wymiary pudełka: 58x156x32 mm.