Jak rozmawiać z nieznajomymi. Co powinniśmy wiedzieć o ludziach, o których nic nie wiemy. Malcolm Gladwell

Zyskujesz 0 pkt [?]
Producent: Znak
Kod produktu: 253C-962CB

Długo oczekiwana nowa książka Malcolma Gladwella – autora światowych bestsellerów Punkt przełomowy, Błysk! i Poza schematem.

Numer 1 na liście bestsellerów „New York Timesa”.

Tym razem Gladwell przygląda się temu, co dzieje się, kiedy spotykamy nieznajomych. I czemu tak często rozmowy z nimi kończą się niepowodzeniem.

Jak to możliwe, że brytyjski premier Chamberlain uznał Hitlera za osobę godną zaufania? Czy można winić serial „Przyjaciele” za to, że mylimy się w ocenie drugiego człowieka? Jakim cudem Fidel Castro robił z CIA durnia przez całe pokolenie?

Sprawa Amandy Knox, oszustwa Berniego Madoffa, samobójstwo Sylvii Plath – to tylko niektóre z fascynujących opowieści, jakie w swojej nowej książce serwuje Malcolm Gladwell. Autor zabiera nas w niezwykłą wyprawę w świat wielkiej historii, głośnych wydarzeń medialnych i najnowszych osiągnięć psychologii, aby pokazać, co idzie nie tak, gdy spotykamy się z nieznajomymi. Czemu tak często rozmowy z nimi kończą się niepowodzeniem lub konfliktem? Co tak naprawdę powinniśmy wiedzieć o ludziach, o których nic nie wiemy?