Gdy rodzi się pytanie o sens. Praktyczne zastosowanie logoterapii. Alfried Längle

Producent: Barbelo
Kod produktu: 6157-625B1

Książka stanowi zbiór przemyśleń i wskazówek, które wspierają w określaniu życiowej drogi i wartości. Pokazuje jak odnaleźć sens życia, jak go pogłębiać, dzielić z innym, ale też krytyczniej na nie spojrzeć. Podkreśla, że spełnienie wymaga życia w wewnętrznej zgodzie.

Autor zachęca do przyjrzenia się swoim wartościom i wynikającym z nich decyzjom. Nakreśla także związek sensu ze szczęściem, pogłębia rozumienie egzystencjalne tematyki sensu życia i ukazuje związek sensu z wiarą, filozofią i psychologią.

Alfred Längle

urodził się w 1951 roku, studiował medycynę i psychologię w Insbrucku, Rzymie, Tuluzie i Wiedniu. Lekarz medycyny ogólnej, psycholog kliniczny, psychoterapeuta i superwizor, coach.

Przez wiele lat bliski współpracownik Viktora Frankla, ojca logoterapii i twórcy podstaw analizy egzystencjalnej.

Przewodniczący Międzynarodowego Stowarzyszenia Logoterapii i Analizy Egzystencjalnej, wiceprzewodniczący Międzynarodowej Federacji Psychoterapii, profesor zwyczajny na Wydziale Psychologii Uniwersytetu w Moskwie, autor licznych publikacji z zakresu logoterapii i psychoterapii egzystencjalnej, praktykujący psychoterapeuta.