Kadzidełka JINKOH JUZAN

Jinkoh Juzan oznacza "Jinkoh z gór pomyślności".
W tych wyjątkowych kadzidłach połączono Jinkoh ze szczyptą drzewa sandałowego i leczniczych ziół, uzyskując niezwykły, głęboki zapach.

Jinkoh, nazywane też drzewem oud, agarowym, aloesowym jest najcenniejszym drewnem aromatycznym. Najwyższej jakości Jinkoh nazywa się w Japonii Kyara, a jego wartość przekracza cenę złota. Pochodzi z drzewa Jinkoh (Aquilara ssp) należącego do rodziny Daphne, występującego w Wietnamie, Kambodży i Indonezji.Tylko jedno spośród wielu drzew, broniąc się przed infekcją bakterii lub specjalnego gatunku grzyba, przez kilkadziesiąt lat tworzy w rdzeniu i korzeniach żywicę o rzadkim, niezwykłym zapachu. Najcenniejsze są jednak okazy, które obumarły i przez setki lat leżały w ziemi. Zapach tak bogaty, że aż trudny do opisania.

Wyjątkowa jakość składników sprawia, ze nawet odrobina tego kadzidła napełni pomieszczenie pięknym aromatem, który utrzymuje się długo po jego wypaleniu.

Balsamiczny, słodko - pikantny, w miarę palenia odkrywa coraz to nowe nuty.

Zestaw stanowi oryginalny i ekskluzywny prezent - kadzidełka zapakowano w zamykane pudełko z drewna paulowni cesarskiej, oklejone brązową tkaniną, ozdobioną złotą kaligrafią.
W środku znajduje się tez ceramiczna podstawka.

Ze względu na niewielkie rozmiary polecamy je również tym, którzy nawet w podróży nie chcą rozstawać się z ulubionymi zapachami.

Opakowanie zawiera 60 patyczków (czas spalania ok. 13 min) oraz ceramiczną podstawkę.
Wymiary pudełka (mm): 75 X 108 X 18