Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier) już od 100,00 zł.

Jak uporać się z naszą traumą. Daniela F.Sieff

Książka Danieli Sieff ułatwi zrozumienie w jaki sposób możemy leczyć mózg, ciało i umysł z traumy emocjonalnej.

Zadaje wnikliwe pytania, stawia kompetentne odpowiedzi, proponuje praktyczne podejście do problemu.

To książka, która wesprze Cię i ułatwi proces przemiany życia naznaczonego traumą. Autorka rozmawia z ludźmi, którzy chcą Tobie pomóc - psychoterapeuci, psychologowie, doradcy i inni specjaliści w zakresie zdrowia psychicznego udzielają informacji, bez których powrót do życia po traumie po prostu staje się realny.

Traumę emocjonalną definiują nie tylko bolesne i przerażające przeżycia, lecz także ich wpływ na nas i długoterminowe skutki dla naszego życia. Gdy nasze doświadczenia są nieznośnie bolesne lub przerażające, a zwłaszcza gdy nie ma nikogo, kto udzieliłby nam wsparcia emocjonalnego, w umysłach, mózgach i ciałach pozostają bolesne ślady, które kierują życie na nowe ścieżki.

/fragment książki/

Książka wnikliwa i prowokująca do myślenia: Sieff otwiera nam oczy na głębsze zrozumienie tego, jak można uleczyć mózg, umysł i ciało z traumy emocjonalnej. Wywiady z czołowymi psychoterapeutami, teoretykami, neurobiologami i badaczami ewolucyjnymi pomagają przerzucić mosty nad podziałami między praktyką kliniczną, teorią i badaniami naukowymi. Niezbędna lektura dla wszystkich klinicystów i badaczy starających się wniknąć w pracę umysłu po doznaniu traumy psychologicznej, a także dla laików, którzy chcą zrozumieć własną traumę i dowiedzieć się, jak można ją uleczyć”.

/Prof. Ruth A. Lanius jest psychiatrą w University of Western Ontario/